TIEDOTE 1.4.2022

Koronarokotukset Sosiaali- ja terveyspiiri Helmessä

THL suosittelee neljättä koronarokoteannosta 80 vuotta täyttäneille ja hoivakodeissa asuville iäkkäille sekä voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille.

Neljännen rokoteannoksen saavat:

  • 80-vuotta täyttäneet, kun kolmannesta annoksesta tai 2 rokotteesta + sairastetusta koronainfektiosta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Varaa aika sähköisen ajanvarauksen kautta (linkki Helmen sivuilla). Puhelinajanvaraus on auki vain ma klo 9-15 puh. 044 7591025: 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat: kuuntele ohje ja valitse numero kaksi (2), sinulle soitetaan takaisin.

  • Voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt (12-vuotiaat ja sitä vanhemmat), kun kolmannesta annoksesta tai 2 rokotteesta + sairastetusta koronainfektiosta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Puhelinajanvaraus on auki vain ma klo 9-15 puh. 044 7591025: 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat: kuuntele ohje ja valitse numero kaksi (2), sinulle soitetaan takaisin.

  • Iäkkäiden hoivakodeissa asuvat, kun kolmannesta annoksesta tai 2 rokotteesta + sairastetusta koronainfektiosta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Iäkkäiden hoivakodeissa neljänsiä annoksia suositellaan ilman varsinaista alaikärajaa. Neljättä annosta ei kuitenkaan katsota tarpeelliseksi esimerkiksi kehitysvammaisten hoivakodeissa asuville nuoremmille henkilöille, vaan suositus koskee nimenomaan iäkkäitä. Hoivakodeissa asuvat henkilöt saavat rokotukset asuinpaikassaan. 

  • Kotihoidon asiakkaat saavat neljännen rokoteannoksen kotihoidon toimesta.

Lue lisää: www.thl.fi

Kategoria