Huom. 1.1.2023 alkaen Helmen alueen sosiaali- ja terveyspalvelut järjestää Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde. 

TIEDOTE 6.6.2022

Neljännet koronarokotukset Sosiaali- ja terveyspiiri Helmessä


Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että kunnat tarjoavat neljänsiä koronarokoteannoksia riskiryhmiin kuuluville 70–79-vuotiaille. Riskiryhmiin kuuluvat esimerkiksi vaikeaa sydän- tai keuhkosairautta, diabetesta ja sairaalloista lihavuutta sairastavat. Lisäksi THL suosittelee neljänsiä rokoteannoksia 80 vuotta täyttäneille sekä kaikille hoivakodeissa asuville iäkkäille. Lisäksi rokotetta suositellaan muille iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky on vastaavasti heikentynyt. Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. 

Lisäksi neljättä koronarokotusta suositellaan voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille (12-vuotiaat ja sitä vanhemmat), kun kolmannesta annoksesta tai 2 rokotteesta + sairastetusta koronainfektiosta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Varaa aika ensisijassa sähköisen ajanvarauksen kautta (linkki Helmen sivuilla). Puhelinajanvaraus on auki vain ma klo 9-15 puh. 044 7591025: 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat: kuuntele ohje ja valitse numero kaksi (2), sinulle soitetaan takaisin.

 Lue lisää: www.thl.fi

Kategoria