Ajankohtaista/tapahtumia

Vanhustenviikko 3.10. - 10.10.2021: Luonto antaa voimaa

Paakkilanhovin vanhustenviikko alkoi tietysti herkuttelulla, kun maanantaina oli korvapuustipäivä.

Askarreltiin pitkin viikkoa suolalyhtyjä, jotka kootaan taloihin ikkunalle tuomaan tunnelmaa syksyyn ja talveen. Lisäksi kerättiin loppusato eli porkkanat istutuslaatikoista. 

Heräteltiin aisteja tuomalla luonto sisälle; asukkaat tunnustelivat eri luonnon materiaaleja ja lisäksi tuoksuttelivat purkeissa olevia tuoksuja, niistä tuli monia muistoja mieleen. Luonnon materiaalit olivat esillä alkuviikon Peltolassa ja loppuviikon Rantalassa. 

Luontorentoutus toteutettiin aina vanhuksen omassa huoneessa yksilörentoutuksena halukkaille. 

Torstaina oli vanhusten liikuntapäivä, se sisälsi pallonheittoa luonto-teemalla, tuolijumppaa ja sulkapalloa. 

Perjantaina kääpiövillakoira Enni kävi vierailulla, asukkaat tykkäsivät kovasti leikkisästä koirasta, joka antoi itseään rapsuttaa. 

Lauantaina ja sunnuntaina laulettiin luontolauluja ja pidettiin musiikkivisailu. 

 

Kuvia Paakkilanhovin ja Peltola- Rantalan vanhustenviikolta:                       

 

 

Pyhännällä Nestorissa enkelinäyttely ja metsänäyttely:

Enkeleitä:

Enkelinäyttely oli Mikkelinpäivästä 3.9 (Enkelien päivä) 10.10. saakka. Asukkaat kävivät pienissä ryhmissä/yksitellen tutustumassa näyttelyyn.

 

Luontoaiheena metsäteema:

Metsänäyttely on avattu 12.10 ja on paikallaan ainakin 24.10. saakka. Asukkaat käyvät pienissä ryhmissä/yksitellen tutustumassa ja muistelemassa mitä tuttuja eläimiä metsästä löytyy ja mitä liittyi metsätöiden tekemiseen ja metsästämiseen ennen vanhaan.

Näyttelyä varten eläimiä on saatu lainaan Pyhännän koululta sekä yksityisistä kokoelmista. Muun näyttelyrekvisiitan on henkilökunta kerännyt luonnosta ja kaivellut omista kätköistään.