Huom. 1.1.2023 alkaen Helmen alueen sosiaali- ja terveyspalvelut järjestää Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde. 

Hammashuolto

Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen alueella toimii kaksi hammashoitolaa, Haapaveden ja Pyhännän terveyskeskuksissa.

Keskitetty ajanvaraus,
puh. 08 452 710

 

 

Huomioithan, että vastaanotolle tullaan terveenä. Muistathan perua kiireettömän hammashoitoaikasi, mikäli sinulla on flunssa tai flunssan oireita, olet altistunut koronavirukselle tai saanut koronavirustartunnan.

Huolehditaan käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä ja vältetään tarpeetonta odotusta vastaanoton tiloissa. Käytäthän suu-nenäsuojusta asioidessasi hammashoitolassa.

 

 

 

 

 

 

 

www.ilovesuu.fi

www.facebook.com/hammaslaakariliitto

Hammashoidon ajanvarauksessa on käytössä takaisinsoittopalvelu. Teidän ei tarvitse jonottaa puhelimessa, vaan voitte jättää numeronne automaattiin ja ajanvarauksesta soitetaan teille takaisin. Automaatin antama takaisinsoiton kellonaika on viitteellinen.

Ma-to klo 8-15.30
Pe klo 8-14.30

Jos haluatte peruuttaa ajan, voitte soittaa ajanvarausnumeroon myös silloin, kun se on suljettuna. Siinä tapauksessa jättäkää automaattiin viesti, jossa kerrotte selvästi nimenne, syntymäaikanne ja ajan minkä haluatte peruuttaa.

Päivystys arkisin

Päivystys toimii ma-pe Haapaveden hammashoitolassa.

Puh. 08 452 710

Päivystys iltaisin

Klo 16-21 Keski-Pohjanmaan keskussairaala, hammas- ja suusairauksien poliklinikka, Mariankatu 16-20, 67200 KOKKOLA. Puh. 06 828 7450.

Käynti päivystykseen on keskussairaalan pääovesta aina klo 19.30 asti, sen jälkeen kulku yhteispäivystyksen kautta.

Päivystys arkipyhinä ja viikonloppuina

Klo 8-21 Keski-Pohjanmaan keskussairaala, hammas- ja suusairauksien poliklinikka, Mariankatu 16-20, 67200 KOKKOLA. Puh. 06 828 7450.

Käynti päivystykseen on keskussairaalan pääovesta aina klo 19.30 asti, sen jälkeen kulku yhteispäivystyksen kautta.

Hoidon tarpeen kiireellisyys arvioidaan puhelimessa.

Muina aikoina vakavissa tapauksissa voi ottaa yhteyttä OYS:n yhteispäivystykseen puh. 08 315 2655.

Esimerkkejä tilanteista, jotka saattavat vaatia kiireellistä ensiapua:

  • suun avausrajoitus
  • suu ei mene kiinni
  • nielemisvaikeus
  • hammastapaturma, esim. pysyvän hampaan irtoaminen tai tapaturma johon liittyy hengitys-, nielemis- tai suun avaamisvaikeuksia
  • verenvuoto esim. poiston jälkeen, jos suu tuntuu täyttyvän nopeasti verellä
  • kova kipu, johon särkylääke ei auta
  • särky estää nukkumisen
  • rikkoutunut kiinteä oikomiskoje, joka pistää, eikä tilannetta saa helpotettua esim. purukumilla tai oikomisvahalla pehmustamalla
  • voimakas turvotus, johon liittyy hengitys- tai nielemisvaikeuksia tai korkea kuume

 

Opiskelijoiden hammashoito

Suun terveystarkastukseen voi varata ajan kerran opiskelujen aikana. Ajan tarkastukseen suuhygienistille saa viimeistään kuuden kuukauden kuluttua yhteydenotosta. Alle 18-vuotiaat saavat ajan heti kun on vapaita aikoja, ilman pitempää jonotusta.

18 vuotta täyttäneiltä peritään normaalit hammashoidon terveyskeskusmaksut. Maksu peruuttamattomasta käyttämättä jätetystä hoitoajasta 18 vuotta täyttäneiltä on  51,50 €.

Hammashoitomaksut vuonna 2022

Käyntimaksu peritään jokaiselta käynniltä kaikilta 18 vuotta täyttäneiltä. Hammashoidon käynti- ja toimenpidemaksut perustuvat maksuasetukseen. Lasku tulee kotiin käynnin jälkeen ja maksuaikaa on kaksi viikkoa laskutuspäivästä. Alle 18-vuotiaille hoito on maksutonta.

Hampaiden tarkastus, ehkäisevä hoito ja protetiikan kliininen työ on maksutonta henkilöille joilla on rintamasotilastunnus, rintamapalvelustunnus, rintamatunnus, veteraanitunnus tai jolla on eräisiin Suomen sotiin liittyneissä tehtävissä palvelleiden kuntoutuksesta annetun lain tarkoitettu todistus miinanraivaustehtäviin osallistumisesta.