Huom. 1.1.2023 alkaen Helmen alueen sosiaali- ja terveyspalvelut järjestää Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde. 

Ikäihmisten palvelut ja arviointi- ja kuntoutusyksikkö
(Hoito- ja hoivapalvelut)

 

HUOM!

Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi lakkaa 31.12.2022, ja Pohjois-Pohjanmaalla toimintansa aloittaa 1.1.2023 Pohde, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue

Nykyiset suoramaksu- /e-laskusopimukset eivät toimi uuden hyvinvointialueen laskuilla.
Jokaisen asiakkaan on tehtävä uusi suoramaksusopimus pankkiinsa tai tilata Pohteen e-lasku omassa verkkopankissa. 
Pohteen Y-tunnus on 3221326-2 ja nimi Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue. Tilaukseen tarvitset myös asiakkaan henkilötunnuksen.   

Laskut voi edelleenkin saada paperisena kotiin, jos ei halua ottaa käyttöön suoramaksua tai e-laskua.
Laskut on lisäksi mahdollista ohjata sähköisenä postin tarjoamaan OmaPostiin (www.posti.fi/fi/henkiloille/omaposti) tai Kivraan (www.kivra.fi).   

 

Asiakkaiden laskut voivat viivästyä

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen alueiden asiakas- ja potilastietojärjestelmät siirretään alkuvuoden aikana Pohteelle, tämän vuoksi Pohteen asiakaslaskutus tulee viivästymään. Käytännössä laskut lähetetään asiakkaille portaittain sitä mukaa, kun tietojärjestelmät ja niihin liittyvät asiakasrekisterit saadaan siirrettyä Pohteelle.

Helpointa on tilata e-lasku

Pohteen laskut saa paperisena kotiin, minkä jälkeen sen voi maksaa normaalisti omassa verkkopankissa. Pohteen paperilaskuja ei kuitenkaan voi enää maksaa maksukorteilla tai käteisellä toimipisteissä. Helpointa onkin tilata Pohteen lasku sähköisenä e-laskuna joko omaan verkkopankkiin tai antaa suoramaksuvaltuutus pankille. Tällöin pankki maksaa laskun asiakkaan puolesta. Laskun voi tilata sähköisenä myös OmaPostiin tai Kivraan, joista käsin voi hoitaa myös laskun maksamisen.

 

 

Näitä sivuja ei päivitetä enää 1.1.2023 alkaen. Löydät ajantasaiset tiedot sosiaali- ja terveyspalveluista Pohteen sivuilta:
 Pohde (pohjois-pohjanmaanhyvinvointialue.fi)

Haapaveden kaupunki tuottaa hoito- ja hoivapalvelut Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen alueella vastuukuntaperiaatteen mukaisesti.

Ikäihmisten palvelujen avulla pyritään ensisijaisesti edistämään vanhusten selviytymistä omissa kodeissaan ja tukemaan heidän toimintakykyään ja omatoimisuuttaan.

Jokaiselle palveluja tarvitsevalle pyritään järjestämään yksilölliset ja tarpeenmukaiset palvelut. Kotona asumista tukevia palveluja ovat mm. ateria-, kylvetys-, vaatehuolto- ja turvapalvelut. Mikäli kotona asuminen ei järjestettävistä palveluista huolimatta ole enää jossakin vaiheessa mahdollista, voi hakeutua asumispalvelujen piiriin. 

Lisätietoja kotihoidosta, tukipalveluista ja asumispalveluista sekä niiden hakemisesta saa hoito- ja hoivapalvelupäälliköltä, kotipalveluohjaajalta ja palveluesimiehiltä.

Asiakaspalautteella autat kehittämään palveluitamme:

Voitte lähettää  palautetta vanhuspalveluistamme  toimittamalla palautelomaketiedoston täytettynä
Palvelukeskus Paakkilanhoviin, osoitteeseen Kirkkotie 17, 86600 Haapavesi. Voitte myös antaa palautetta sähköisellä palautelomakkeella.